Színes és szagos a Ladánybene 27 új albuma

ECSI

Színes és szagos a Ladánybene 27 új albuma

LB27

Igazi közép-európai roots reggae albummal jelentkezett a műfaj hazai vezető formációja, a Ladánybene 27. A SZAVAK–SZÍNEK–HANGOK-ra keresztelt album a 2020-as évre reflektál 11 új dallal és 4 remix-szel.

LB27 műanyag nyár

A Ladánybene 27 idén ünnepelte volna 35. „születésnapját, de sajnos a vírushelyzet miatt ez is, mint annyi minden fontos dolog a banda életében, elmaradt. A leállás azonban nem tétlenséggel telt, a háttérben elkészültek az album dalai. A 11 új dal és 4 remix-ből álló korong címe a 2020-as évre utal – a zenekar megpróbálja visszahozni a színeket, szavakat, gondolatokat és hangokat az életünkbe.

“Szociális távolságtartás, maszkolás és kontinensvándorlás…
Furcsa nyár volt ez…Műanyag nyár!”

Műanyag nyár – Official Video

Az album zenei ötleteit a Ladánybene 27 régi bevált szerzői, László M. Miksa és Bokó Zoltán szállították. Hozzájuk csatlakozott a 2019-ben érkező felvidéki társunk, Fűri Tamás billentyűs, illetve egy dalt a zenekar korábbi tagja, Tóth „Tádé” Gábor jegyez. A színek és szavak, azaz a dalszövegek Tóth „Tádé” Gábor és László M. Miksa munkái, így lesznek a dalok a világ zavarodottságára érzékenyen reagáló felnőtt férfiak útmutatásai.

A hangfelvételek az Origo Studióban készültek Miksa zenei rendezésében, Bodnár Tibi irányításával és a hangmérnök, Cserny Kálmán „Bogi” professzionális közreműködésével. Míg a dalok keverését és a masteringet az autentikus reggae sound-hoz komolyan értő Little Zion Stúdióra, Vass Mihály zenész-hangmérnökre bízta a zenekar.

2019 nyarán, a Reggae Camp-en a Ladánybene 27 szorosabb szakmai kapcsolatba került az olasz Mellow Mood zenekarral és hangmérnökükkel, Paolo Baldinivel. Komoly megtiszteltetést jelent a magyar zenekarnak, hogy a világ legismertebb reggae sztárjaival is dolgozó producer két dalból is DUB-verziót készített.

Plastic Summer (Műanyag nyár – Paolo Baldini Dubfiles Version)

A Little Zion Stúdió főnöke, Don Miguel producer és muzsikus a legismertebb hazai DUB csapat, a Tuff Steppas egyik tagja az Ugyanaz a hang című dalból készített mixet Same Voice Dub címmel.

Same Voice DUB (Tuff Steppas Version)

Az album egyetlen SKA nótájának (Jégycsap SKA) zenei alapját a szabadkai Sin Seekas zenekar énekesnője, Sóti Juli alakította át saját világára. A remix Take Care címmen hallható az albumon, melynek borítóját Burg Balázs „Jidaki” készítette.

Take Care (Jégcsap SKA Seekas Version)

A tervek szerint 2021 tavaszán – ha a járványhelyzet engedi – a Ladánybene 27 bepótolja az elmaradt 35. születésnapi koncertjét és a Szavak–Színek–Hangok album bemutatóját.

Az album elérhetőségei:
Spotify  https://cutt.ly/Nhv9vRw
Apple Music  https://cutt.ly/QhnShnk
Youtube  https://cutt.ly/ZhnSzT8
Deezer  https://cutt.ly/LhnSvzM
Tidal  https://cutt.ly/9hnSnGe
iTunes Store  https://cutt.ly/UhnSQGn

Átvett cikk, Forrás:Koncert.hu

Spread the love